CATERING

Under vårvintern 2023 har vi dragit ned på cateringverksamheten. Eventuellt kan enstaka uppdrag genomföras – hör av er med förfrågan.

Vi erbjuder personligt anpassade menyer som skräddarsys utifrån era önskemål, säsong och och de råvaror som finns att tillgå. Maten är alltid lagad från grunden, med kärlek och från det bästa råmaterielet. Vi utgår från svenskt kött och svenska råvaror så långt det är möjligt.
Priserna inkluderar moms och gäller per person och meny för 20-40 personer (Färre än 20 kuvert eller ett större antal kuvert: hör av er med förfrågan.)

Vi utformar gärna minnesstunden på Ljusterö Prästgård eller buffén på Ljusterö Bygdegård, eller annan vald lokal. Vi kan även erbjuda kalaskokerska eller serveringspersonal på plats hos er.

Vår önskan är att du som kund erbjuds en personlig meny, efter din smak och dina önskemål. Hör av dig så skickar vi ett personligt förslag.

Exempel på menyer:

Tre smörrebröd. Med tre olika bottnar av bröd (mörkt, ljust, grovt, fint eller kanske tunnbröd), och topping från olika ursprung (från havet, ängen, skogen eller hagen) finns det munsbitar för de flesta smaker. Vad säger du om tunnbrödsnurran med lax, brie på det grova brödet eller det kallskurna på levinen? Vi lägger upp godbitarna på en bricka, vackert garnerad. Naturligtvis får varje gäst var sin bit av varje smak, och mängden är tilltagen att mätta som lunch.
Pris: 225 kr per person.

Landgång finns i olika storlekar (ca 11 respektive 22 cm) och olika smaker. Vad sägs om lax, rostbiff och ost garnerat med en majonäs med picklade grönsaker, garnering med exempelvis citron, sallad, vindruvor, dill och kanske annat gott – vår egenkokta marmelad brukar också ingå. Utifrån era önskemål erbjuder vi även andra smaker från hav, skog och gård; kanske en sillabit, räkor, köttbulle eller en ”vild” bit av älg eller vildsvin?
Pris ca 139-199 kronor per person.

Smörgåstårta med smak utifrån dina önskemål. Vi gör våra röror från grunden, använder svenska råvaror aå långt det är möjligt och kryddar med kärlek. Vi föreslår vår klassiska saftiga smörgåstårta med smaker från havet och lager av räkröra, tonfiskröra, garnerad med räkor, lax, ost och mycket annat gott. Vår smörgåstårta med smaker från landbacken är välfylld med smaker av rostbiff, bacon och mild pastej. Önskar du annan variant så fixar vi även det!
Pris per smörgåstårta för 12-15 personer 1 995 kronor.

Lilla buffén med kallskuret och matig sallad. Upplagt på fat, brickor och skålar finner du och dina gäster en symfoni av smaker med kallskuret – innehållet varierar beroende på säsong och vad våra leverantörer kan erbjuda det aktuella datumet. Vi utlovar kallskuret (förslagsvis rostbiff eller kallrökt lax), grönsallad, småpock och annan garnering. Till detta serveras en matig potatis- eller pastasallad. Våra matiga sallader (ca 250 gram/pp) görs av de finaste råvaror och innehåller (förutom potatis eller pasta) en stor mängd av säsongens grönsaker, vilket ger en varierad textur med fina smaker. Vår krämiga variant som vi omsorgsfullt smaksätter har blivit mycket uppskattad under åren!
Pris: ca 225 kr per person.

Lite större buffé: Utöver det vi serverar i vår ”Lilla buffé” utlovas ytterligare sort av kallskuret, två sorters ”röror” (av typen hummus och örtsås), bröd, dessertost och vår härkokade marmelad. Gästerna möter en inbjudande buffé med en smak för de flesta!
Pris: ca 319 kr per person.

Vegetarisk (vegansk) buffé: Vi kan även erbjuda ”gröna” alternativ utifrån dina önskemål med exempelvis våra rödbetsburgare med en touche av rökig smak, (vegansk) ost av grekisk typ, grönsaksfat med exempelvis inlagda paprikor, auberginer, svamp eller kronärtskocka. Goda röror ingår givetvis liksom en matig potatis- eller pastasallad.
Pris ca 339 kronor per person.Matig sallad med olika smaker. Önskar du en smidigare och individuell servering, så föreslår vi våra färdiga sallader, som levereras ”allt-i-ett”! Vi kan erbjuda exempelvis följande smaker: kyckling- & bacon; rökt lax; lufttorkad skinka; eller helt vegetariska alternativ. Salladen innehåller en bas av pasta eller potatis, innehållande en mängd grönsaker för att variera textur och bredda smak, samt den önskade smaken. Måltiden arrangeras med grönsallad och olika tillbehör (ca 400 gram/pp).
Pris: 149-169 kr per person (inom samma smak).

Något sött efter maten?
Självklart bör en måltid avrundas värdigt 🙂
Vi kan erbjuda vår fantastiska…
…mjuksega chokladkaka bakad på finaste mjöl och mörkaste kakao. Du serverar den med en klick lättvispad grädde och ett ringel av chokladsås (vilket skickas med).
Pris: 59 kr per person.

…pannacotta kokt på färsk grädde och garnerad med en spegel med kompletterande smak levereras i portionsförpackningar, vilka du kan servera ur.
Pris: 59 kr per person.

Hör av er för ett förutsättningslöst samtal så lyssnar vi in era tankar och återkommer med en personligt utformad meny!