Besöksgård

Besökare och kunder till Ljusterö Gårdsbutik har möjlighet att titta på våra djur när de går i hagen, under de tider som Gårdsbutiken är öppen.

Getter

Dessutom fungerar vår gård även som besöksgård, vilket betyder att vi, efter överenskommelse, tar emot besök då det finns möjlighet att gå in i hagen och klappa och mata djuren. Våra djur är vana och uppskattar lite extra godis från besökarna 🙂 Här kan du träffa alpackor, getter, ankor, vaktlar och höns.

Vi vänder oss till grupper om två till ca tio besökare och ditt besök skräddarsys utifrån era önskemål. Vi välkomnar gruppbostäder, särskolor eller andra privata grupper, kanske ett tjejgäng, ett företag, eller en dagsresa för pensionärer. Du besöker oss under 2 – 4 timmar. Vi berättar om djuren, vilka de är som individer, men även om själva arten. Ni får ställa alla möjliga frågor och det brukar vara en givande stund 🙂

Ankor

Ditt besök kombineras självklart med en god lunch eller ett smaskigt fika. Vi har kök som är godkänt för att tillaga både det ena och det andra. Får vi föreslå att ni tillverkar era egna pizzor, som vi sedan bakar i vår pizza-stenugn? (fin surdegsbotten är en självklarhet och förstklassiska råvaror som topping), eller kanske skulle det smaka med en våffla med grädde och vår egna sylt eller vår fantastiska kolasås? Vi kan även erbjuda grillkorv eller hamburgare med bröd, eller en fantastisk och välfylld panini på levinbröd, eller annat fika. Maten är viktig för oss, och allting är baserat på ärliga råvaror av hög kvalitet. Kanske önskas i stället en värmande eller svalkande soppa med nybakat bröd?

Har du andra önskemål på aktiviteter? Hör av dig! Inom kort kommer vi även erbjuda aktiviteten nåltovning av ullen från våra alpackor. Självklart är ett besök i vår Gårdsbutik ett måste – dagen till ära får du ta del av särskilda erbjudanden!

För att kunna erbjuda den bästa service och trygghet anpassar vi vår personalstab utifrån den grupp vi möter. Vi som arbetar här har pedagogisk utbildning och erfarenhet att möta både barn och vuxna i olika grupper. Lotta, som driver gårdsbutiken, är speciallärare med lång erfarenhet.

Intresserad? Tveka inte att höra av er med förfrågan om lämpliga aktiviteter, menyer eller möjliga datum.